Valve Care

Valve Care

Valve Care je edinstven sistem za doziranje mazalnega sredstva razvit izključno za vse Prins avtoplinske sisteme. Sistem je primeren za vse motorje na notranje zgorevanje predelane na avtoplin kot sta propan-butan (LPG) ali zemeljski plin (CNG). Valve Care se uporablja za zagotavljanje natančnega in zadostnega mazanja s posebej za to razvito tekočino, ki preprečuje prezgodnjo obrabo ventilov in sedežev ventilov.

Zakaj Valve Care?

Ventili in sedeži ventilov v nekaterih motorjih so bolj občutljivi in se hitro obrabijo pri vožnji na avtoplin (LPG ali CNG). Ta težava se običajno ne pojavi v primeru vožnje na bencin, ker aditivi, ki so prisotni v bencinu mažejo ventile in sedeže ventilov. Ti aditivi pa niso prisotni v avtoplinu. Z inovativnim Valve Care sistemom je možno vbrizgavati ta aditiv pod visokim pritiskom v motor skupaj z avtoplinom in tako bistveno zmanjšati obrabo ventilov in sedežev ventilov.

Kako Valve Care deluje?

ValveCare sistem je sestavljen iz črpalke in razdelilno-polnilne enote. Takoj, ko vozilo preklopi na plin se vklopi črpalka in ValveCare tekočina se vbrizga pod visokim pritiskom v razdelilno-polnilno enoto. ValveCare polnilna enota skrbi za 100% enakomerno porazdelitev ValveCare tekočine v vsak cilinder posebej.

ValveCare sistem komunicira neposredno s Prins VSI sistemom in vozilom. Sistem avtomatsko opozori voznika v primeru, da zmanjka tekočine v ValveCare steklenički s piskanjem Prins stikala vgrajenega v vozilu. V primeru, da se steklenička izprazni, bo sistem avtomatsko preklopil na bencin po preteku 60 minut (vožnje na plin), da bi tako zagotovil optimalno zaščito za motor gnan na avtoplin. V tem primeru mora voznik zamenjati prazno stekleničko s polno, da bi se zopet lahko vozil na avtoplin.

ValveCare je edinstven sistem zaradi razdelilno-polnilne enote, ki temelji na 100% enaki porazdleitvi tekočine v posamezni cilinder in načina izračunavanja količine vbrizgane tekočine, ki se preračunava glede na obremenitev motorja in porabo goriva. Zato je motor ob uporabi avtoplina vedno zaščiten z natančno količino aditiva, tudi v primeru turbo motorjev. Zaradi natančnega vbrizga aditiva v vseh razmerah vožnje je tudi poraba samega aditiva bistveno bolj ekonomična.

Vgradnja 

Valve Care sistem lahko vgradi le za to pooblaščen Prins serviser v katerokoli vozilo z vgrajeno Prins plinsko napravo. Garancija na vgrajen Valve Care sistem je 2 leti brez omejitve kilometrov.

Prednosti 

  • Primeren za vgradnjo v vsa vozila z vgrajeno Prins avtoplinsko napravo
  • Vedno natančen vbrizg ValveCare aditiva, ki temelji na dejanski porabi avtoplina
  • Ekonomična poraba tekočine zaradi natančnosti doziranja
  • Zmanjša obrabo ventilov in sedežev ventilov
  • Popolnoma avtomatizirano delovanje
  • Primeren tudi za turbo motorje
  • Optimalno delovanje tudi pri največjih obremenitvah
  • Enakomerno doziranje tekočine Valve Care v vsak cilinder posebej zaradi uporabe edinstvenega sistema za doziranje
  • Piskanje stikala Prins vas opozori v primeru, da zmanjka tekočine