Varnost

Z vidika varnosti lahko rečemo, da je plin kot pogonsko gorivo varnejše od bencina, predvsem zaradi sledečih razlogov:

1. Rezervoar in napeljava

rezervoar za utekočinjen plin je bistveno močnejši v primerjavi z  bencinskim rezervoarjem, ker je izdelan iz jekla, dodatno ojačan,  bencinski rezervoar pa je izdelan iz umetne mase-plastike. Poleg tega sistem varujejo prekinitveni ventili, ki v primeru mehanske poškodbe napeljave v delčku sekunde zaprejo rezervoar in pretok goriva skozi napeljavo- sprožitev ventila pogojuje odsotnost tlaka v napeljavi, ki je ob normalnem delovanju sistema vedno prisoten.

2. Nesreča

pri eventuelni nesreči je plinski rezervoar, ki je močnejši od bencinskega, vgrajen v prtljažnik, kjer ni na udaru tako močno kot bencinski rezervoar. Za poškodovanje rezervoarja za plin je tako potrebna veliko večja sila; ob eventuelnem uhajanju plina, pa le ta gori usmerjeno v curku in ne nenadzorovano kot pri razlitju bencina.

3. Oprema

Vsa oprema je opremljena z varnostnimi certifikati v skladu s predpisi EU. Vgradnja je opravljena s strani proizvajalcev certificiranih avtomehanikov, ki so na specializiranih šolanjih usposobljeni za vgradnjo in servisiranje opreme.

4. Zavarovanje

Zavarovalnice ne štejejo pogon na avtoplin kot rizično skupino in pri zavarovanju vozila ni dodatnih plačil za rizičnost.

5. Homologacija

Ob predelavi vašega vozila na avtoplin, lahko poskrbimo tudi za homologacijo vašega vozila.