VSI-CNG sistem

VSI-CNG sistem

VSI je kratica za "Vapour sequential Injection«. VSI-CNG je trenutno najbolj napreden plinski sistem, ki je na voljo na tržišču za vožnjo na avtoplin. S sistemom VSI-CNG občutite le minimalno razliko, oziroma izgubo moči med vožnjo na bencin ali stisnjeni zemeljski plin. VSI-CNG sistem omogača najboljši izkoristek moči pri uporabi stisnjenega zemeljskega avtoplina.

VSI-CNG sistem je razvit v tesnem sodelovanju z Keihin Corporation iz Japonske, enim vodilnih svetovnih proizvajalcev sistemov za vbrizg. Keihin je ime, ki stoji za OEM kakovostjo in zanesljivostjo. Prins je tako edini na svetu z OEM kvaliteto injektorjev za avtoplin.

VSI-CNG sistem sistem je popolnoma integriran v obliki "master - slave" metode z originalnim računalnikom v vozilu, zaradi česar je (E)OBD združljivih, zato signal emulacije ni potreben.

Ključne sestavine sistema so različni elementi, vsi OEM kakovosti in izdelani posebej za avtoplin. Vsi elementi so izdelani v skladu z najstrožjimi predpisi in certifikati. Sistem ima tako R110 in ISO 15500 certifikata. Vgradnja sestavnih delov je zelo enostavna zaradi kompaktnega oblikovanja.

Sistem je edinstven in ima posebej prirejeno programsko opremo s katero je mogoče diagnosticirati in natančno nastavljati delovanje vozila na avtoplin z VSI-CNG sistemom. Tako dosežemo najboljše rezultate tako pri samem udobju med vožnjo, uporabnostjo in tudi zmanjšanju emisij. S pomočjo posebej razvitega Prins Timing Optimizer (PTO) sistema, je mogoče zmanjšati izgubo moči na minimum.

Za shranjevanje stisnjenega zemeljskega plina (CNG) so na voljo valjaste posode različnih kapacitet in dimenzij. Zaradi visokih pritiskov ne obstajajo rezervoarji v obliki rezervnega kolesa. Lahko pa se vgradi več cilindričnih (valjastih) rezervoarjev.